Rawsuperfood Cz

 

 

Sledujte naše novinky na Twitteru:

 

 

 

 

 

 

 


Úvod »» Naklíčený amarant 250g RAW BIO


        

Naklíčený amarant 250g RAW BIO

Lehce stravitelný a plný výživných látek!

akce top produkt

skladem

 

Číslo produktu: PS16
běžná cena 155,00 Kč
Cena bez DPH: 108,70 Kč
Cena s DPH (15 %):
125,00 Kč

do košíku:
  ks  

Minimální trvanlivost: 15.1.2018.

Amarant, "dávná obilovina Aztéků", je pro své vlastnosti důležitý jako prevence chorob pro všechny věkové kategorie. Je perfektní pro sportovce - minerály, vitaminy, nenasycené mastné kyseliny a kvalitní bílkovina podporují růst svalové hmoty, a zvláštní význam má pro děti - lyzin podporuje tvorbu mozkových buněk. Bílkoviny amarantu jsou velmi kvalitní a svým aminokyselinovým složením se blíží bílkovinám živočišného původu (vysoký obsah lyzinu, albuminů a sirných aminokyselin). V porovnání se sójou obsahuje semeno amarantu o 100-450% více esenciálních aminokyselin. Až 65% bílkovin je soustředěno v klíčku! U starší generace podporuje regeneraci buněk a významně ovlivňuje látkovou výměnu. Tuková složka semen obsahuje důležitou látku skvalen, jejíž vlastností je bránit nadbytečné syntéze cholesterolu v organizmu (snižuje jeho hladinu v krvi), podporuje imunitní systém a má regenerační schopnosti organizmu. Skvalen může zastavit zásobování nádorů krví (běžněji používaný olej ze žraločích jater obsahuje pouze jedno procento skvalenu, zatímco amarantový olej obsahuje osm procent skvalenu). Výzkumy zjistily, že jedna složka obsažená v semínkách laskavce může zbrzdit růst buněk rakoviny prsu. Amarant napomáhá i při prevenci hyperglykemie a je schopen mírnit komplikace spojené s cukrovkou. Během studie na diabetických krysách amarant výrazně snižoval hladinu jejich sérové glukózy, zvyšoval hladinu inzulinu v krvi a vracel do normálu ukazatele zvýšené činnosti jater.

Amarant je dále zdrojem minerálů, zejména železa, vápníku a hořčíku, vitaminů skupiny B a E, vlákniny a zdravých rostlinných tuků. Amarant je navíc přirozeně bezlepkový, proto je vhodnou potravinou pro celiaky.

Semínka amarantu se nechala 3 dny klíčit, aby se v nich probudily životadárné enzymy a poté se šetrně usuší (do 42°C) tak, aby si zachovaly maximum svých nutričních vlastností.

Při klíčení začnou v semínkách probíhat metabolické procesy, které mají za úkol poskytnout dostatek živin rostoucímu organismu. Aktivují se v nich enzymy, škroby se přeměňují na cukry, bílkoviny se štěpí na aminokyseliny, tuky na mastné kyseliny a několikanásobně v nich vzroste obsah vitamínů. Naklíčením semínek se též výrazně zvýší množství železa a hořčíku. Nejbohatším zdrojem čerstvých životadárných enzymů, tzv. nutriční bombou, jsou právě naklíčená semínka, ořechy, obiloviny a luštěniny.

Naklíčená semínka můžeme přidat je do smoothie/jogurtu/polévky/kaše/omáčky/náplní/na zahuštění pokrmu... Náš tip: Zkuste přidat semínka do domácí čokolády, dostanete křupavou a nutričně bohatou dobrotu! :)

Složení: naklíčený amarant* (* = BIO)

Země původu: Rumunsko

Skladujte v suchu a teplotě do 25°C.

NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

Nebyl zatím přidán žádný názor. Přidejte svůj názor nebo dotaz jako první.

NWE5Y2EzNT