Rawsuperfood Cz

 

 

Sledujte naše novinky na Twitteru:

 

 

 

 

 

 

 


Úvod »» Naklíčené těstoviny provensálské 100g RAW BIO


        

Naklíčené těstoviny provensálské 100g RAW BIO

Bez lepku!

novinka akce

skladem

 

Číslo produktu: PS20
běžná cena 99,00 Kč
Cena bez DPH: 77,39 Kč
Cena s DPH (15 %):
89,00 Kč

do košíku:
  ks  

Jedinečné bezlepkové těstoviny obsahují téměř 98% naklíčených semínek. Použití nemůže být snadnější - stačí je zalít omáčkou či zálivkou (v případě salátu) a nechat 5-10 minut odstát. A jsou připraveny k jídlu!

Při klíčení začnou v semínkách probíhat metabolické procesy, které mají za úkol poskytnout dostatek živin rostoucímu organismu. Aktivují se v nich enzymy, škroby se přeměňují na cukry, bílkoviny se štěpí na aminokyseliny, tuky na mastné kyseliny a několikanásobně v nich vzroste obsah vitamínů. Naklíčením semínek se též výrazně zvýší množství železa a hořčíku. Nejbohatším zdrojem čerstvých životadárných enzymů, tzv. nutriční bombou, jsou právě naklíčená semínka, ořechy, obiloviny a luštěniny.

Semínka quinoy, pohanky a slunečnice se nechala 3 dny klíčit, aby se v nich probudily životadárné enzymy a poté se šetrně usuší (do 42°C) tak, aby si zachovaly maximum svých nutričních vlastností a "živost". Díky tomu jsou také lehce stravitelné.

Quinoa vyniká velmi vysokým obsahem bílkovin a vyrovnanou skladbou esenciálních aminokyselin - je vhodnou náhradou masa. Alkalizuje organismus, neobsahuje lepek a je velmi snadno stravitelná. Pochází z jihoamerických And. Inkové ji nazývali „matkou všech obilnin“. Quinoa je rovněž bohatá na minerály - vápník, fosfor, draslík, měď, mangan, zinek, hořčík. Vysoký podíl hořčíku a vitamínu B2, který je rovněž v quinoe zastoupen, prospívá lidem trpícím migrénami. Obsahuje také velmi vysoký podíl vlákniny, komplexní sacharidy a má nízký glykemický index, takže zasytí na dlouhou dobu. Kromě toho obsahuje quinoa i výjimečný antioxidant SOD (superoxid dismutáza), který je výrazně protizánětlivý (vyskytuje se i v tzv. "zelených potravinách" - mladý ječmen), proto je quinoa, jako jedna z mála, doporučována ke konzumaci osobám trpícím ulcerózní kolitidou. Pravidelnou konzumací quinoy se můžete zbavit nadýmání a zácpy.

Pohanka je především bohatým zdrojem vlákniny, vitamínů a minerálů. Z minerálů je pohanka zajímavá zejména vyšším obsahem hořčíku, manganu, mědi, fosforu, zinku, selenu, železa a draslíku. Neobsahuje téměř žádný sodík, je proto vhodné ji kombinovat se zelenolistou zeleninou pro zajištění sodíkodraselné rovnováhy. Pohanka dále obsahuje vitamíny B1, B2, niacin, B6, cholin, vitamín E a je významným zdrojem vitamínu P – rutinu. Rutin patří do skupiny bioflavonoidů, rostlinných antioxidantů, které působí společně s vitamínem C blahodárně na obranyschopnost organismu, na posílení stěn a pružnost krevních vlásečnic (křečové žíly) a prevenci srdečních chorob. Nejvyšší koncentrace rutinu se nachází právě v klíčkách. Hlavním zdrojem energie v pohance jsou sacharidy ve formě snadno stravitelného škrobu (pomalého cukru), což ocení zejména osoby na redukční dietě. Pohanka dále obsahuje vysoký podíl proteinu v podobě vyvážené skladby 18 aminokyselin, z nichž je zajímavý zejména obsah lysinu, methioninu a tryptophanu. Také obsahuje kyselinu linolenovou a linolovou, vícenenasycené mastné kyseliny snižující LDL cholesterol. Pohanka je navíc přirozeně bezlepková, proto je vhodnou potravinou pro celiaky.

Slunečnicová semínka jsou jedním z nejbohatších zdrojů vitamínu E a vitamínu B1. Jsou skvělým zdrojem rostlinných bílkovin a jsou též velmi bohatá na hořčík, selen, niacin, zinek, kyselinu pantotenovou, železo, vápník, fosfor a Omega-6 polynenasycené mastné kyseliny. Jsou zároveň i jedním z nejvhodnějších zdrojů vitamínu B9 – kyseliny listové, která je nezbytná pro fungování lidského organismu, zejména pro růst a obnovu buněk, nervovou soustavu a tvorbu červených krvinek, a které má značná část populace nedostatek. Dostatečný přísun kyseliny listové je významný zejména v období těhotenství a kojení. Konzumace slunečnicových semínek se doporučuje při ekzémech, popraskané a suché kůži a kožních zánětech obecně, při migrénách a astmatu. Látky v semínkách obsažené posilují nehty a vlasy a redukují množství šedin, zklidňují nervy, vylepšují kvalitu spánku, regulují krevní tlak, pomáhají snižovat hladinu cholesterolu v krvi. Při pravidelné konzumaci látky obsažené v semínku neutralizují v lidském těle volné radikály a působí tak proti předčasnému stárnutí buněk.

Složení: mouka z naklíčené bílé quinoy*, naklíčená slunečnice*, mouka z naklíčené pohanky*, zlatý len*, 1% provensálské bylinky*. (* = BIO)

Skladujte v suchu a teplotě do 25°C.

Minimální trvanlivost: 15.6.2017

NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

Nebyl zatím přidán žádný názor. Přidejte svůj názor nebo dotaz jako první.

MWNiMTMxM