Jedinečné máslo z lahodných nepražených kešu ořechů. Chutná samotné, i ve slané či sladké úpravě, vhodné k namazání na krekry jako náhrada za máslo, při výrobě dipů, müsli tyčinek a dezertů, do kaší, mléka a především jako náplň RAW dortů.
Kešu oříšky jsou energeticky vydatné a bohaté na živiny, mají vysoký obsah bílkovin a esenciálních mastných kyselin. Mají nižší obsah tuku než většina jiných ořechů. Jejich tělu prospěšný tuk, pochází z mononenasyceného oleje - kyseliny olejové, jež je mimo jiné považována za živinu krásy. Jsou bohaté na minerály jako např. mangan, draslík, měď, železo, hořčík, zinek a selen. Selen je důležitou mikro-živinou, která funguje jako spolučinitel pro enzymy s antioxidantními účinky jako jsou glutathion (cukerné) peroxidy, jedny z nejsilnějších antioxidantů v těle. Měď je spolučinitelem pro mnoho životně důležitých enzymů, včetně cytochrom c oxidázy-a super-oxi-dismutázy (dalšími minerály s funkcí spolučinitelů pro tento enzym jsou mangan a zinek). Zinek je spolučinitelem v mnoha enzymech, které regulují růst a vývoj, vznik spermií, trávení a vznik nukleárních kyselin. Jsou zároveň i bohaté na vitamíny - obsahují množství esenciálních vitamínů jako jsou kyselina panthotenová (vitamín B5), pyroxid (vitamín B6), riboflavin a thiamin (vitamín B-1). Tyto vitamíny, které tělo vyžaduje z vnějších zdrojů, jsou nezbytné pro metabolismus bílkovin, tuků a uhlovodíků. A v neposlední řadě obsahují kešu důležitý flavonoidní antioxidant Zea-xantin, který je výběrově vstřebáván do sítnice macula lutea v oku a plní ochrannou funkci při filtrování světla.
Složení: Eticky sbírané, za studena mleté kešu ořechy*. (* = BIO).
Průměrné nutriční hodnoty na 100g: kalorická hodnota 2444kJ/588kcal, bílkoviny 18g, tuky 44g, z toho nasycené 7,8g, nenasycené 23,8g, sacharidy 30g, vláknina 3g, minerály: vápník 41mg, sodík 17mg, železo 4,1mg, hořčík 255mg, draslík 255mg.
Bez použití jakýchkoli přídatných látek. Bez přidaného oleje či soli.
Skladujte v suchu a chladu. Po otevření skladujte výhradně v lednici a spotřebujte do 3 měsíců. Pokud se během skladování oddělí olej od hmoty, stačí jednoduše vmíchat zpět.