Rawsuperfood Cz

 

 

Sledujte naše novinky na Twitteru:

 

 

 

 

 

 

 


Úvod »OŘECHY a SUŠENÉ OVOCE BIO» Ovesné vločky z naklíčeného ovsa 250g RAW BIO


        

Ovesné vločky z naklíčeného ovsa 250g RAW BIO

Bez lepku!

skladem

 

Číslo produktu: PS05
Cena bez DPH : 110,43 Kč
Cena s DPH (15 %):
127,00 Kč

do košíku:
  ks  

Dopřejte si výživnou snídani s energií, která Vám vydrží až do oběda! Běžně dostupné ovesné vločky jsou vyráběny z celého zrna a zpracovávány při teplotě přesahující 100°C. Naše ovesné vločky jsou z naklíčeného ovsa a poté šetrně namlety, tak aby enzymy a nutriční hodnota zůstala zachována.

Semínka ovsa se nechávají 3 dny klíčit, aby se v nich probudily životadárné enzymy a poté se šetrně usuší (do 42°C) tak, aby si zachovaly maximum svých nutričních vlastností a "živost". Při klíčení začnou v semínkách probíhat metabolické procesy, které mají za úkol poskytnout dostatek živin rostoucímu organismu. Aktivují se v nich enzymy, škroby se přeměňují na cukry, bílkoviny se štěpí na aminokyseliny, tuky na mastné kyseliny a několikanásobně v nich vzroste obsah vitamínů. Naklíčením semínek se též výrazně zvýší množství železa a hořčíku. Nejbohatším zdrojem čerstvých životadárných enzymů, tzv. nutriční bombou, jsou právě naklíčená semínka, ořechy, obiloviny a luštěniny.

Ovesné vločky se využívají zejména jako vynikající zdroj energie a podpůrný prostředek k nárůstu svalové hmoty. Chutná snídaně nebo svačina z ovesných vloček dodá také spoustu důležitých minerálních látek - mají vysoký obsah železa, dále vápník, draslík, fosfor, hořčík, zinek, měď a mangan. Vločková kaše dodá tělu dostatek energie na celý den a člověk téměř nemá hlad až do oběda. Tuto vlastnost si pochvalují lidé na redukční dietě. Ovesné vločky neobsahují lepek (gliadin), obsahuje protein avenin, který není pro trávící trakt tolik zatěžující jako gliadin a proto ovesné vločky nevytváří problém u celiakie.

Použití: Vločky lze přidat do polévky, pomazánky, nádivky anebo si z nich udělat chutnou kaši. Stačí zalít vločky (rostlinným) mlékem a nechat chvíli odstát. Pak přidáte další ingredience dle Vaší chuti - čerstvé či sušené ovoce, oříšky, sladidlo, nepražené kakao, skořici, zázvor... A nutričně bohatá, sytá snídaně je na světě! :)

Tip: ovesné mléko (či smetanu) vytvoříte tak, že zalijete vločky vodou a necháte alespoň 2 hodiny (lze i přes noc) odstát. Poté směs rozmixujeme a přecedíme přes sáček na mléko či plátýnko. Můžeme přidat nepražené kakao, kokosový cukr, špetku vanilky nebo skořici.

Průměrné nutriční hodnoty na 100g: bílkoviny 17g, tuky 7g, karbohydráty 66g, cukry 0g, cholesterol 0mg, vláknina 11g, sodík 2mg, železo 4,7mg, zinek 4mg.

Složení: naklíčený oves bezpluchý* (* = BIO)

Země původu: zemědělská produkce EU

Skladujte v suchu a teplotě do 25°C. Bez konzervantů.


.





NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

imgLepek v ovsuimgmaikimg08.03.2015 14:29
imgimgimgRe: Lepek v ovsuimgDita Křížkováimg08.03.2015 22:04
YmM0YjZkMW