S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "OK" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde.

Rawsuperfood Cz

 

 

Doprava nad 2500 KČ 

ZDARMA.

Možnost doručení

kurýrní společností

(GLS) nebo dopravní

společností Zásilkovna

(Packeta) s možností

doručení na Vámi

zadanou adresu,

případně na výdejní místo.

 

 

 

 


»

VITAMÍN B17 - pomocník proti rakovině

 

V poslední době se objevilo hodně článků o vitamínu B17. A co vlastně je vitamín B17? Kde se vzal a k čemu je nám dobrý? Vitamín B17 alias Laetril alias Nitrilosid se stal středem zájmu onkologického výzkumu, protože obsahuje molekulu látky, zvané Amygdalin. Vědecky prokázanou skutečností je, že Amygdalin ničí rakovinné buňky, přičemž zdravou tkáň ponechává naprosto nedotčenou a neporušenou. Amygdalin je kyanoglykosid, který se rozkládá vlhkostí a enzymatickou činností na cukr a jedovatý kyanovodík. Rakovinové buňky mají obrovskou spotřebu cukru a proto přednostně vychytávají z oběhu i amygdalin (B17). Ten se vcucne do buňky, která z něj sežere cukr a zůstane v ní jedovatý kyanovodík. Hladová rakovinová buňka si tak vlastní žravostí způsobí otravu! MUDr. Dean Burk, dlouholetý ředitel NCI (národní institut pro výzkum rakoviny, USA), jeden z nejvýznamnějších odborníků v oblasti biochemie uvádí: "Během 45 let, které jsem věnoval studiu a výzkumu rakoviny, z toho téměř 33 let ve službách NCI s možností studia veškerých dostupných materiálů, týkajících se seriózního výzkumu Laetrilu (vitamínu B17), jsem se nesetkal s jediným vědeckým výsledkem, který by demonstroval zvýšenou toxicitu nebo jinou zdravotní závadnost tohoto vitamínu. Protirakovinové účinky této látky byly nezvratně prokázány jak naší institucí, tak řadou dalších klinik po celé Americe i západním světě. Prohlašuji, že vitamín B17 je tou nejúčinnější látkou pro kontrolu rakoviny, se kterou jsem se za celou dobu své profesionální kariéry setkal." (převzato z článku A. P. Křivánka: Svět bez rakoviny? Lži, mýty a neuvěřitelná fakta, Meduňka 3/2008.)

Další ukázkou prospěšnosti vitamínu B17 je národ Hunzů žijící na území Pákistánu, jež je národ mimořádně zdravý a dožívající se nadprůměrně vysokého věku. Hunzové jí tradiční, nijak nezpracovanou, přirozenou stravu, čímž do sebe denně dostávají i zmiňovaný vitamín B17. Hunzové neznají pojem rakovina.

 

A kde můžeme tento mocný vitamín najít? Je obsažen ve více než 1200 rostlinách, např. v jablkách, broskvích, švestkách, hruškách, třešních, pomerančích, především peckovinách, ale najdeme ho i v ostružinách, malinách nebo také luštěninách. Největší koncentrace vitamínu B17 je však v jádrech meruněk a v hořkých mandlích. Denní konzumací meruňkových jader tak předcházíme rakovině. Denní dávkou je například 12 maximálně 15 kusů meruňkových jader (děti o čtvrtinu méně) užitých ve třech rozdělených dávkách. Pro děti do tří let věku se konzumace nedoporučuje vůbec. Jadérka vždy řádně rozžvýkejte. A nebo si můžete zakoupit máslo z meruňkových jader, které je jemně namleto šetrným způsobem (do 44°C), takže všechny živiny v něm zůstávají 100%-ně zachovány, jež exkluzívně nabízíme v našem e-shopu. Naleznete jej v kategorii "MÁSLA a KRÉMY RAW BIO".

 


YjRmNTE2Z