Ananasový dort s Baobabem
Korpus dortu:
-
2 šálky mandlí
-
1 šálek datlí Medjool
- špetka skořice
- panenský kokosový olej a strouhaný kokos na vymazání a vysypání formy na dort
V mixéru se silným výkonem rozsekejte mandle a datle bez pecek najemno. Hmotu pak vyjměte a natlačte rukama do vymazané a vysypané kulaté formy.
Náplň:
-
2 velké ananasy
-
2 šálky kokosu
- 2 vrchovaté lžíce Baobabu
- 6 lžic panenského kokosového oleje
- špetka Himálajské soli
Z jedné půlky jednoho ananasu si nakrájejte kostičky a odložte. Zbývající ingredience řádně rozmixujte v robotu nebo mixéru se silným výkonem najemno. Poté vmíchejte odložené kostičky ananasu a hmotu namažte na povrch korpusu. Nechte pár hodin vychladit v lednici (případně chvilku v mrazáku) a můžete podávat. Snadné a vynikající!
Tip: Dort můžete ozvláštnit ananasovou omáčkou - odšťavníte ananas a šťávu necháte pár hodin odpařovat v dehydrátoru. Dort pak sladkou omáčkou polijte.