Rawsuperfood Cz

 

 

Sledujte naše novinky na Twitteru:

 

 

 

 

 

 

 


»

Ovocná kůže

 

 

Ovocná kůže jsou vlastně sušené ovocné placky. Je to bezvadný způsob, jak uchovat vitamíny a minerály v ovoci na zimu. Použít se dá jakékoli ovoce, nejlépe přezrálé. Mám vyzkoušené jahody, jablka, meruňky, banány, švestky, maliny, hrušky, červenou řepu i mrkev... Ovoce rozmixujeme úplně najemno, čímž získáme "těsto", které rozprostřeme na pečící papír. Když je ovocná rozmixovaná směs příliš kyselá přimixuji ještě několik datlí. Necháme sušit v sušičce do max. 45°stupňů.

 

"Těsto" si ráda vylepšuji superpotravinami (spirulinou, acai, lucumou - ta je skvělá, dodá karamelovou chuť a lehce osladí, baobabem...) a kořením, nejlépe perníkovým, skořicí či zázvorem.

 

Tip: Placky můžete nechat jen tak, nebo je dál plnit. Nejlépe tímto božským čokoládovým krémem. Mňam!:)

 

 


OTgyMmZmM