Ovocná kůže
Ovocná kůže jsou vlastně sušené ovocné placky. Je to bezvadný způsob, jak uchovat vitamíny a minerály v ovoci na zimu. Použít se dá jakékoli ovoce, nejlépe přezrálé. Mám vyzkoušené jahody, jablka, meruňky, banány, švestky, maliny, hrušky, červenou řepu i mrkev... Ovoce rozmixujeme úplně najemno, čímž získáme "těsto", které rozprostřeme na pečící papír. Když je ovocná rozmixovaná směs příliš kyselá přimixuji ještě několik datlí. Necháme sušit v sušičce do max. 45°stupňů.
"Těsto" si ráda vylepšuji superpotravinami (spirulinou, acai, lucumou - ta je skvělá, dodá karamelovou chuť a lehce osladí, baobabem...) a kořením, nejlépe perníkovým, skořicí či zázvorem.
Tip: Placky můžete nechat jen tak, nebo je dál plnit. Nejlépe tímto božským čokoládovým krémem. Mňam!:)