Rawsuperfood Cz

 

 

Sledujte naše novinky na Twitteru:

 

 

 

 

 

 

 


»

Pizza

 

Nejdříve si připravíme pohankovou krustu :

Pohanku a olivový olej přendejte do robotu nebo mixéru a pořádně promixujte. Přidejte ořechy, promixujte. Přidejte mrkev a provensálské koření a opět řádně promixujte. Hmotu vyjměte a rozprostřete dokulata na pečící papír a nechte sušit v troubě nebo v dehydrátoru (do 45°C) až je hmota téměř zcela vysušená (ne úplně, trocha vlhkosti v "těstě" je žádoucí).

 

A teď si připravíme marinované žampiony s cibulí :

  • 1 šálek pokrájených žampionů

  • 1 šálek jemně pokrájené cibule
  • 0,25 šálku panenského olivového oleje

  • 0,25 šálku Tamari

  • 1 lžička agávového sirupu

Žampiony a cibuli dejte do misky. Zbytek ingrediencí prošlehejte a smíchejte dohromady s žampiony a cibulí. Nechte alespoň 4 hodiny marinovat v lednici. Poté vyjměte obsah misky a nechte sušit v v troubě či dehydrátoru 4-5 hodin.

 

A teď přejdeme k rajčatové omáčce:

  • 1 šálek sluncem sušených rajčat (předem krátce namočených)

  • 1 stroužek česneku
  • 0,25 šálku panenského olivového oleje

  • šťáva z půlky citrónu

  • 0,25 šálku rozinek (předem krátce namočených)
  • 0,5 šálku vody z rozinek
  • 1 lžička provensálského koření

Vše řádně promixujte najemno.

 

Následuje příprava špenátového pesta:

  • 3 šálky špenátu

  • 2 stroužky česneku
  • 0,25 šálku panenského olivového oleje

  • šťáva z půlky citrónu

  • 0,5 šálku vlašských nebo pekanových ořechů (předem namočených alespoň 6 hodin)

Vše řádně promixujte najemno.


A posledním krokem je kešu sýr:

  • 1 šálek kešu ořechů (předem přes noc namočených)

  • 1 lžička šťávy z citrónu
  • špetka Himálajské nebo mořské soli
  • špetka pepře

Vše řádně promixujte najemno. Přilijte vodu, pokud je "sýr" příliš tuhý, chceme docílit přibližnou texturu jako má sýr cottage.

 

Postup:

Krustu potřete vrstvou rajčatové omáčky, přidejte vrstvu špenátového pesta a trochu kešu sýra, přidejte marinované žampiony s cibulí a završte opět kešu sýrem. Tento recept je náročnější na čas, ale když ho vyzkoušíte, budete nadšeni výsledkem a ohromíte návštěvu.:)

 

YmVlY