Lahodný jablečný koláč
Korpus koláče:
- 1 šálek kešu ořechů (předem namočených alespoň 6 hodin) nebo vlašských ořechů
-
1 šálek strouhaného kokosu
- 6 datlí Medjool
- špetka Himálajské soli
V robotu nebo mixéru se silným výkonem nejprve pořádně rozmixujte ořechy a datle. Hmotu vyjměte a natlačte do kulaté formy vymazané kokosovým olejem a nechte v ledničce.
Náplň:
-
2 lžíce šťávy z citrónu
- špetka Himálajské soli
Jablka vypeckujte, pokrájejte nahrubo všechny ingredience rozmixujte. Do rozmixované hmoty můžete ještě navíc vmíchat na malé kousky pokrájené jablko nebo rozinky. Hmotu poté namažte na povrch korpusu, ozdobte vlašskými ořechy a nechte alespoň 4 hodiny vychladit v lednici. Když koláč nesníte hned, ale zbyde i na druhý den, koláč se rozleží a je ještě lepší, to mi věřte! :)