Rychlý mrkvový dort
Korpus dortu:
- 2 a 1/2 šálku strouhané mrkve
-
2 plné lžíce mandlového másla (RAW)
- 2-3 lžíce sladidla (agávový sirup, kokosový cukr, jakonový sirup, xylitol…)
- 1 lžíce citrónové šťávy
- 1/2 šálku pokrájených vlašských či pekanových ořechů
- 1 lžička perníkového koření nebo skořice
- špetka vanilky
- špetka Himálajské soli
Vše řádně promíchejte ve velké míse a hmotu natlačte do formy vymazané kokosovým olejem, dejte ztuhnout na půl hodiny do ledničky - hotovo. Anebo polijte navíc ještě citrónovou polevou. Mňam!:)
Poleva:
-
1 šálek kešu ořechů bez slupky (namočené alespoň 6 hodin)
-
3 lžíce citrónové šťávy
- 3 lžíce agávového sirupu
- 1/4 lžičky vanilky
- 1 lžíce panenského kokosového oleje
- špetka Himálajské soli
Všechny ingredience rozmixujte najemno.