Extra čokoládové pralinky
Hmota:
-
0,5 šálku oříšků dle vašeho výběru
- 0,5 šálku datlí Medjool
-
3 lžíce nepraženého kakaa
- 1 lžička vanilky
- špetka Himálajské soli
V robotu nebo výkonném mixéru promixujte všechny ingredience, až utvoří jednolitou hmotu. Z hmoty pak ukoulejte 8 pralinek a dejte alespoň na půl hodiny ztuhnout do ledničky.
Čokoládová poleva:
-
2 lžíce panenského kokosového oleje
-
2 lžíce nepraženého kakaa
- 2 lžíce agávového sirupu
Do rozpuštěného kokosového oleje vmíchejte kakaový prášek a sirup. Do této čokoládové polevy pak lžící namáčejte připravené pralinky. Obalené pralinky v čokoládové polevě pak vraťte před servírováním opět na chvíli do ledničky ztuhnout. Pokud by vám v průběhu obalování pralinek poleva ztuhla, dejte ji na chvíli prohřát do otevřené trouby (max. 45°C).