Rawsuperfood Cz

 

 

Sledujte naše novinky na Twitteru:

 

 

 

 

 

 

 


»

Sýr z Irského mechu s kurkumou a tymiánem

 

 

Kešu namočte alespoň na 6 hodin do vody, poté slijte a propláchněte pod tekoucí vodou. Irský mech namočte do vlažné vody a nechte alespoň po dobu dvou hodin bobtnat, klidně přes noc. Poté řasu řádně properte pod tekoucí vodou a nechte okapat. Následně rozmixujte řasu v mixéru na konzistenci želatinové hladké pasty, přidejte předem namočené kešu a všechny ingredience promixujte. Vodu přilévejte dle potřeby (hmota musí zůstat jako želé). Přendejte směs do 2 menších kulatých misek a nechte vychladit 2 hodiny v lednici. Poté na misky položte talířek, otočte je vzhůru a vypadne "sýr", který můžete posypat kořením (třeba barevným pepřem) dle Vaší chuti. :)

 

 

 

 

 

Sýr z Irského mechu s paprikou

 

 

Kešu namočte alespoň na 6 hodin do vody, poté slijte a propláchněte pod tekoucí vodou. Irský mech namočte do vlažné vody a nechte alespoň po dobu dvou hodin bobtnat, klidně přes noc. Poté řasu řádně properte pod tekoucí vodou a nechte okapat. Následně rozmixujte řasu v mixéru na konzistenci želatinové hladké pasty, přidejte předem namočené kešu a všechny ingredience (vyjma červeného pepře a papriky) promixujte. Vodu přilévejte dle potřeby (hmota musí zůstat jako želé). Do promixované směsi přimixujeme červenou papriku (nahrubo) a vmícháme kuličky červeného pepře. Poté přendejte směs do 2 menších kulatých misek a nechte vychladit 2 hodiny v lednici. Poté na misky položte talířek, otočte je vzhůru a vypadne "sýr". Chutná skvěle! :)

 

 

Sýr z Irského mechu s bazalkou a sušenými rajčaty

 

 

Kešu namočte alespoň na 6 hodin do vody, poté slijte a propláchněte pod tekoucí vodou. Sušená rajčata namočte na 2 hodiny do vody, poté slijte. Irský mech namočte do vlažné vody a nechte alespoň po dobu dvou hodin bobtnat, klidně přes noc. Poté řasu řádně properte pod tekoucí vodou a nechte okapat. Následně rozmixujte řasu v mixéru na konzistenci želatinové hladké pasty, přidejte předem namočené kešu a všechny ingredience promixujte. Vodu přilévejte dle potřeby (hmota musí zůstat jako želé). Poté přendejte směs do 2 menších kulatých misek a nechte vychladit 2 hodiny v lednici. Poté na misky položte talířek, otočte je vzhůru a vypadne "sýr". Vynikající sýr servírujeme s krekry nebo/a zeleninou! :)

 


 

ZGM0Mm