S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "OK" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde.
Ok

Rawsuperfood Cz

 

 

Sledujte naše novinky na Twitteru:

 

 

 

 

 

 

 


»

Slunečnicová pomazánka

 

  • 150 g slunečnicových semen nebo slunečnicového másla (raw)

  • 2 polévkové lžíce světlého tahini (raw)

  • půl paličky česneku

  • půl menšího citronu

  • hrstka petrželové nati

  • 2 polévkové lžíce Tamari
  • špetka Himálajské soli

  • 3 polévkové lžíce panenského olivového oleje

  • na ozdobu několik nepasterovaných černých oliv, třeba s bylinkami

  • voda dle potřeby

Slunečnicová semínka necháme alespoň 6 hodin nasáknout vodu. Poté vodu slijeme, semínka propláchneme a rozmixujeme na kaši spolu s avokádem a česnekem. Přidáme olivový olej, tahini, vymačkanou šťávu z citrónu, najemno nasekanou petrželku, sůl a případně i olivy. Vše dobře promícháme. Vodu přidávejte podle toho, jak hustou pomazánku chcete mít.

Tip: Můžeme servírovat s řapíkatým celerem, mrkví, paprikou žampiony…, dle vlastní fantazie a chuti.

 

 


M2Y3Z