Rawsuperfood Cz

 

 

Sledujte naše novinky na Twitteru:

 

 

 

 

 

 

 


» Zdravé dezerty I.

Palačinky

 

Světlé:

 

Tmavé:

Vše řádně rozmixujeme a rozprostřeme na pečící papír. Necháme sušit v dehydrátoru nejméně 6 hodin. Pak plníme ovocem, kešu krémem, konopnou šlehačkou, ovocným pudingem či čokoládovým krémem. Lahodné!:)

Tip: Můžete dělat i další variace palačinek tím, že do základu těsta přidáte 250g ovoce (borůvky, meruňky, rybíz, jahody...).;)

 


Jahodová marmeláda

 

Všechny ingredience rozmixujte a nechte přes noc v lednici.Tímto způsobem si můžete udělat marmeládu (téměř) z jakéhokoli ovoce.:)

Tip: Můžete ubrat na množství jahod (cca 2/3 jednoho šálku) a místo nich dát rebarboru.

 

 

Citrónovo-kokosové kuličky

 

Vše řádně rozmixujeme a tvoříme kuličky. Obalujeme v kokosu.


 

Kokosové sušenky s čokoládovými kousky

 

Kromě lněného semínka a kakaových bobů vše rozmixujeme najemno. Přidáme lněné semínko, kakaové kousky a řádně vše promísíme. Poté lžící nabíráme hmotu a tvoříme placičky na pečící papír. Sušíme buď v dehydrátoru cca 6-8 hodin - buď do křupava nebo kratší dobu, aby byli vevnitř vlhčí. Při slunečném počasí můžete sušenky sušit i na balkoně.:)


 

Fíkovo-skořicové kuličky

 

Nejdříve promixujeme drť s ořechy, fíky a kokosovým olejem. Pak přidáme zbývající ingredience a vše promixujeme nahrubo a tvoříme kuličky.

TiP: Kdyby Vám kuličky nedrželi při sobě - byly moc vlhké (může se stát, pokud dostatečně nevyždímete kokosovou drť), zamíchejte ke směsi 1 lžíci Chia semínek a dejte je před konzumací na hodinu ztuhnout do lednice.

 


Sladké košíčky políbené solí

 

  • 1 šálek tahini z neloupaného sezamového semínka (raw)

Všechny ingredience v misce pořádně promícháme a plníme lžičkou do košíčků . Posypeme povrch pár zrnky soli a necháme košíčky zmrznout v mrazáku do druhého dne. Pokud máte rádi tahini, je toto ten pravý dezert pro Vás!:)


 

Brazilské kuličky se superfoods

 

Všechny ingredience rozmixujeme ve výkonném mixéru nebo robotu a rukama tvoříme kuličky. Kuličky ještě obalíme v nepraženém kakaovém prášku. Zdravé mlsání chmury zahání!:)

 


Makovo-sezamové kuličky

 

  • 100g máku

Všechny ingredience rozmixujeme najemno a rukama tvoříme kuličky. Pokud nemáte výkonný robot, je lepší mák předem namlít v klasickém mlýnku na mák a použít tahini z neloupaného sezamového semínka (raw).

Tip: Kuličky můžete ještě obalit v kokosovém cukru. Chutná to a vypadá krááásně.:)

 


Rawffaello

 

Rozpustíme kokosový olej a vmícháme do něj agávový sirup. Přidáme kokos a řádně vše promísíme. Poté lžičkou nabereme hmotu a rukama tvoříme kuličky. Do každé kuličky vložíme vyloupanou mandli. Dáme vychladit na chvíli do ledničky a podáváme.

Tip: Hmotu můžete dát do plastových formiček na led, nechat zamrazit a máte další variantu mlsání.:)

 

 

"Zbytkové" kuličky

 

Nejdříve promixujeme drť s datlemi a kokosovým olejem. Pak přidáme zbývající ingredience a vše promixujeme nahrubo a tvoříme kuličky. Obalujeme v kokosu nebo nepraženém kakau. Tento recept je velmi variabilní, doporučuji při výrobě "zbytkových" kuliček experimentovat.:)

 

 

Datlovo-kokosové kuličky

 

Vše řádně rozmixujeme a tvoříme kuličky. Obalujeme v kokosu nebo nepraženém kakau.

 


Čokoládové kešu řezy

 

Všechny ingredience řádně promixujeme - kromě rozinek a slunečnicových semínek. Poté přidáme rozinky a slunečnicová semínka a vmícháme do hmoty. Vzniklou hmotu pak přendáme do čtvercové nádoby/krabičky vhodné do mrazáku, kterou vyložíme pečícím papírem, povrch uhladíme, posypeme drcenými kakaovými boby a necháme alespoň 1 hodinu zamrazit. Po jedné hodině vyndáme z mrazáku, nařežeme čtverečky a vrátíme ještě na hodinu do mrazáku. Hotovo!:) Můžeme servírovat rovnou z mrazáku nebo nechat pár minut "povolit".

 


Luxusní domácí čokoláda

 

Kakaové máslo je při běžných teplotách tuhé, abychom jej rozpustili, je nejlépe máslo nakrájet na malé kousky, dát do skleněné misky a tu vložit do mísy s horkou vodou.  Poté co máme rozpuštěné máslo, zašleháme do něj kokosový cukr, kakaový prášek a špetku soli. Do řádně prošlehané hmoty přidáme ingredience dle chuti a fantazie např. špetku chilli, kardamon a citrónovou kůru, pomerančovou kůru, prášek z pravé vanilky, prášek z Macy, prášek z Lucumy, sušené ovoce, ořechy, drcené kakaové boby, Goji...

 


Halva s čokoládovou polevou

 

Halva:

Všechny ingredience rozmixujte. Hmotu vtlačte do malého pekáčku a dejte zchladit do ledničky. Poté co hmota ztuhne, ji pomažte polevou a dejte opět chladit. Pak již jen halvu nařežte na čtverečky a podávejte.

 

Čokoládová poleva:

Všechny ingredience pořádně prošlehejte.

 

 

Slepovaná kokosová kolečka

 

Těsto:

Vše řádně promixujeme a vyválíme těsto silné cca 0,5 cm. Pokud je hmota příliš hustá a kakao ulpívá na stěnách robotu, přidáme ještě malé množství vody (přidávejte po lžičkách). Formičkou vykrajujte kolečka a dejte sušit do dehydrátoru na cca 12 hodin.

 

Krém:

Vše řádně promixujeme. Vzniklým krémem mažeme kolečka a lepíme je k sobě.

 


Vánoční ořechová kolečka

 

Jádra ořechů umeleme, přidáme kakao a sirup a zpracujeme v těsto. Rozválíme na 1cm plát a vykrajujeme kolečka. Doprostřed každého kolečka vložíme ještě oříšek.

 

 

Dýňové koláčky

 

Nejdříve umeleme/rozmixujeme najemno dýňová semínka a pekan ořechy. Zvlášť rozmixujeme dýni se zbytkem ingrediencí (vyjma bobů). K promixované dýni přidáme již pomletou směs a zpracujeme vše v těsto. Rozválíme na 1cm plát a vykrajujeme kolečka. Kolečka poté obalíme v bobech a dáme usušit do dehydrátoru na 5-6 hodin anebo jen necháme před konzumací pár hodin vychladit v lednici.

 

 

Sladký detox

 

Na tuto zdravou lahůdku je třeba použít robot nebo výkonný mixér, ve kterém rozmixujeme slunečnicová semínka, rozinky a kokos. Hmota nemusí být rozmixovaná úplně najemno, kousky budou příjemně křupat. Ke hmotě přidejte zbývající ingredience, ještě chvíli mixujte a můžete začít tvořit rukama kuličky. Pokud se vám bude zdát těsto moc husté, můžete ještě přidat trochu vody. Kuličky na závěr obalte v kakaovém prášku nebo karobu. V ledničce vydrží 14 dní, v mrazáku 1 měsíc.

 

 

Kokosovo-čokoládové řezy

 

Hmota:

Rozpusťte kakaové máslo a kokosový olej. Přimíchejte cukr, sůl a následně struhaný kokos. Hmotu pak pevně natlačte rukama do čtvercové formy, rozřežte na čtverečky a dejte na chvíli ztuhnout do ledničky.

 

Čokoládová poleva:

Do rozpuštěného kakaového másla vmíchejte všechny ingredience. Do této čokoládové polevy pak namáčejte připravené čtverečky z ledničky. Takto připravené čokoládové řezy vraťte před servírováním opět na chvíli do ledničky ztuhnout.

 

 

Ananasovo-banánové kuličky s Chia

 

Vše řádně rozmixujeme, necháme půl hodiny odpočinout a tvoříme kuličky. Obalujeme v kokosu.


NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

Rawffaello Lydka Dobrovolná 28.10.2013 13:19
img img Re: Rawffaello Dita Křížková 29.10.2013 08:28
img img img Re: Re: Rawffaello Lydka Dobrovolná 29.10.2013 09:52
Děkuji! Mlsný kocour 24.08.2013 11:26

 

ZjEyOWM