Čokoládový Matcha 'cheesecake'
Korpus dortu:
- 3 šálky vlašských nebo pekanových ořechů či ořechového másla (RAW)
- 2 šálky datlí Medjool
-
4 plné lžíce nepraženého kakaa
- špetka Himálajské soli
- 1-2 lžíce vody
V robotu nebo mixéru se silným výkonem rozsekejte ořechy a sůl najemno. Pak přidejte odpeckované datle a opět spusťte na chvíli robot, aby se hmota promísila. Hmotu pak vyjměte a natlačte do kulaté formy vymazané kokosovým olejem a dejte do lednice chladit.
Náplň:
-
2,5 šálku kešu ořechů (namočených přes noc)
- 0,5 šálku oloupané mladé cukety
- 1/3 šálku agávového sirupu
- 3 lžíce vody
- šťáva z jednoho velkého pomeranče
- 3 sáčky Matcha
-
špetka vanilky
-
1/2 šálku rozpuštěného panenského kokosového oleje
V robotu nebo mixéru se silným výkonem rozsekejte kešu s cuketou nahrubo. Přidejte agávový sirup, vodu, pomerančovou šťávu, kokosový olej a vanilku a rozmixujte vše najemno - špachtlí průběžně shrnujte hmotu ze stran robotu tak, aby nezůstaly žádné hrubé kousky. Když je hmota promixovaná, nalijte ji na korpus a dejte zchladit do lednice. Dort ozdobte a nechte před podáváním cca 4 hodiny v ledničce vychladit. Hotovo! :) Dort je vynikající, hezky vypadá a i díky Matcha po něm budete mít energie na rozdávání! ;)
Fotografii a tuto dobrotu vytvořila Ivanka Jókaiová. Děkujeme. :)