Marinara rajčatová omáčka
-
5 rajčat (střední velikosti)
- 2 červené sladké papriky
-
1/3 sáčku sušených rajčat (předem alespoň půl hodiny namočených)
-
0,5 šálku panenského olivového oleje
-
1 lžička čerstvé posekané bazalky
- 1 lžička čerstvého oregana
- 1 lžička čerstvého tymiánu
- 2 stroužky česneku
- 0,5 lžičky černého mletého pepře
- špetka Himálajské nebo mořské soli
- 1 datle Medjool
Všechny ingredience rozmixujte (vyjma bylinek) najemno. Bylinky přidejte až naposledy a jen zlehka promixujte. Servírujte nejlépe cuketové/okurkové špagety nebo na špagety z mořské řasy Kelp. Špagety z cukety vyrobíte buď spiralizérem anebo škrabkou na brambory, budou pak silnější. Omáčka je jednoduchá a velmi chutná.
Špagety z mořské řasy Kelp s nepasterizovanými olivami a řasou Dulse