Rawsuperfood Cz

 

 

Sledujte naše novinky na Twitteru:

 

 

 

 

 

 

 


»

Božský jahodový 'cheesecake'

 

Korpus dortu:

V robotu nebo mixéru se silným výkonem rozsekejte ořechy a sůl najemno. Pak přidejte odpeckované datle a opět spusťte na chvíli robot, aby se hmota promísila. Hmotu vyjměte a natlačte do kulaté formy vymazané kokosovým olejem.


Náplň:

Pár jahod si odložte zvlášť, budou potřeba na závěrečné zdobení dortu. V robotu nebo mixéru se silným výkonem rozsekejte kešu nahrubo. Přidejte agávový sirup, vodu, citrónovou šťávu a vanilku a rozmixujte najemno - špachtlí průběžně shrnujte hmotu ze stran robotu tak, aby nezůstaly žádné hrubé kousky. Když je hmota promixovaná, přidejte jahody a promixujte, až je hmota jednolitě růžová. Následně přidejte kokosový olej a opět promíchejte. Hmotu přendejte na povrch korpusu a dejte cca 4 hodiny do ledničky vychladit.

 

Jahodová omáčka:

V mixéru promixujte jahody a sirup, až se vytvoří omáčka.

 

Šlehačka:

Šlehačka se dělá skoro stejně jako náplň - v robotu nebo mixéru se silným výkonem rozsekejte kešu nahrubo. Přidejte agávový sirup, vodu, citrónovou šťávu a vanilku a rozmixujte vše najemno. K tomu následně přidejte rozpuštěný kokosový olej a opět promixujte. Přendejte do misky a nechte alespoň 2 hodiny chladit v ledničce.

Po 4 hodinách vyndejte dort z lednice, šlehačku také. Šlehačku přendejte do zdobícího sáčku a ozdobte dort. Pokud nemáte formičku na zdobení, můžete šlehačku přidat vedle dortu (třeba kleštěmi na zmrzlinu nebo jen lžící). Jahodami, které jste si odložili na začátku, teď ozdobte dort. Jahodovou omáčku přilijte k dortu. Famózní!:)

 

 


 

NjZjN