Čokoládový dort se šlehačkou
Dort:
- 3 šálky vlašských nebo pekanových ořechů či ořechového másla (RAW)
- 2 šálky datlí Medjool
-
4 lžíce nepraženého kakaa
- špetka vanilky
- špetka Himálajské soli
- 1-2 lžíce vody
V robotu nebo výkonném mixéru rozmixujte nejprve ořechy na jemnou mouku. Pak přidávejte datle, jednu po druhé, aby se neslepily a pěkně se smísily s ořechovou hmotou. Pak přidáme vanilku, sůl, kakao a vodu. Vše promísíme, až se utvoří jednolitá hmota. Pokud je hmota příliš hustá a kakao ulpívá na stěnách robotu, přidáme ještě vodu (přidávejte po lžičkách). Vzniklou hmotu vyklopte a vytvarujte špachtlí do kulaté formy. Ozdobte čerstvými jahodami a drcenými kakaovými boby, nebo Goji a kokosem nebo malinami a šlehačkou, a ještě polijte čokoládovým krémem… Čokoládové orgie!:)
Čokoládový krém:
-
1/2 šálku nepraženého kakaa
-
1/2 šálku agávového sirupu
- 1/4 šálku panenského kokosového oleje
- lžíce kakaového másla lisovaného za studena
- 1/4 lžičky vanilky
Našlehejte všechny ingredience. Perfektní na dorty, ovocné saláty, banánové palačinky...
Šlehačka:
-
1/4 šálku piniových semínek
-
2 lžíce konopného proteinu
-
2 lžíce světlého tahini (raw)
-
1 lžíce agávového sirupu
- 2 datle Medjool
-
1/2 avokáda
- půl lžičky vanilky
V robotu nebo výkonném mixéru promixujte všechny ingredience, až utvoří jemnou hmotu připomínající šlehačku. Perfektní na ovocné saláty, banánové palačinky, jahody, borůvky...