Rawsuperfood Cz

 

 

Sledujte naše novinky na Twitteru:

 

 

 

 

 

 

 


»

Borůvkový 'cheesecake'

 

Korpus dortu:

V robotu nebo mixéru se silným výkonem rozsekejte ořechy a sůl najemno. Pak přidejte odpeckované datle a opět spusťte na chvíli robot, aby se hmota promísila. Hmotu pak vyjměte a natlačte do kulaté formy vymazané kokosovým olejem a dejte do lednice chladit.


Náplň:

  • 3 šálky kešu ořechů (namočených přes noc)

  • 1/3 šálku agávového sirupu
  • 3 lžíce vody
  • šťáva z jednoho velkého citrónu
  • 2 šálky borůvek (cca 0,5kg) + borůvky na závěrečné zdobení dortu
  • špetka vanilky

  • 1/2 šálku rozpuštěného panenského kokosového oleje

V robotu nebo mixéru se silným výkonem rozsekejte kešu nahrubo. Přidejte agávový sirup, vodu, citrónovou šťávu, kokosový olej a vanilku a rozmixujte vše najemno - špachtlí průběžně shrnujte hmotu ze stran robotu tak, aby nezůstaly žádné hrubé kousky. Když je hmota promixovaná, rozdělte ji na 2 porce. Jednu dávku nalijte rovnou na korpus a dejte zchladit do lednice. Do druhé přidejte borůvky a promixujte. Hmotu pak přelijte na povrch korpusu jako druhou vrstvu, jen počkejte alespoň 20 minut, aby ztuhla ta první. Dort ozdobte a nechte před podáváním cca 4 hodiny v ledničce vychladit. Hotovo!:)

 

 

 

 

 

MTU5ZDR