Malinovo-citrónový 'cheesecake'
Korpus dortu:
- 1 šálek vlašských nebo pekanových ořechů
- 5 datlí Medjool
- 2 lžičky citrónové kůry
- špetka Himálajské soli
V robotu nebo mixéru se silným výkonem rozsekejte mandle a ořechy najemno. Přidejte datle a citrónovou kůru. Hmotu vyjměte, natlačte rukama do kulaté formy vymazané kokosovým olejem a dejte ztuhnout do ledničky.
Náplň:
-
2 šálky malin
-
1 1/2 šálku kešu ořechů (namočených alespoň 6 hodin)
- 6 lžic agávového sirupu
- 2 lžičky citrónové kůry
-
1/4 šálku citrónové šťávy
- 1/4 šálku panenského kokosového oleje
Několik malin si odložte zvlášť na závěrečné zdobení dortu. V mixéru rozmixujte nejprve kešu nahrubo a pak přidejte vše ostatní. Rozmixujte najemno do krémovita. Hmotu namažte na povrch korpusu a dejte ho na pár hodin do ledničky. Před podáváním ozdobte malinami a lístky máty. Je úúúúžasný!:)
Tip: Do korpusu všech dortů můžete přidat 1/2 šálku naklíčené šetrně usušené pohanky (a ubrat odpovídající množství oříšků) a ještě tak zvýšit nutriční hodnotu těchto báječných zdravých lahůdek.:)