Rawsuperfood Cz

 

 

Sledujte naše novinky na Twitteru:

 

 

 

 

 

 

 


» Zdravé dorty a koláče I.

Malinovo-citrónový 'cheesecake'

 

Korpus dortu:

V robotu nebo mixéru se silným výkonem rozsekejte mandle a ořechy najemno. Přidejte datle a citrónovou kůru. Hmotu vyjměte, natlačte rukama do kulaté formy vymazané kokosovým olejem a dejte ztuhnout do ledničky.

 

Náplň:

  • 2 šálky malin

  • 1 1/2 šálku kešu ořechů (namočených alespoň 6 hodin)

Několik malin si odložte zvlášť na závěrečné zdobení dortu. V mixéru rozmixujte nejprve kešu nahrubo a pak přidejte vše ostatní. Rozmixujte najemno do krémovita. Hmotu namažte na povrch korpusu a dejte ho na pár hodin do ledničky. Před podáváním ozdobte malinami a lístky máty. Je úúúúžasný!:)

Tip: Do korpusu všech dortů můžete přidat 1/2 šálku naklíčené šetrně usušené pohanky (a ubrat odpovídající množství oříšků) a ještě tak zvýšit nutriční hodnotu těchto báječných zdravých lahůdek.:)

 


Čokoládový dort

 

Dort:

V robotu nebo výkonném mixéru rozmixujte nejprve ořechy na jemnou mouku. Pak přidávejte datle, jednu po druhé, aby se neslepily a pěkně se smísily s ořechovou hmotou. Pak přidáme vanilku, sůl, kakao a vodu. Vše promísíme, až se utvoří jednolitá hmota. Pokud je hmota příliš hustá a kakao ulpívá na stěnách robotu, přidáme ještě vodu (přidávejte po lžičkách). Vzniklou hmotu vyklopte a vytvarujte špachtlí do kulaté formy. Ozdobte čerstvými jahodami a drcenými kakaovými boby, nebo Goji a kokosem nebo malinami a šlehačkou, a ještě polijte čokoládovým krémem… Čokoládové orgie!:)

 

Čokoládový krém:

Našlehejte všechny ingredience. Perfektní na dorty, ovocné saláty, banánové palačinky...


Šlehačka:

V robotu nebo výkonném mixéru promixujte všechny ingredience, až utvoří jemnou hmotu připomínající šlehačku. Perfektní na ovocné saláty, banánové palačinky, jahody, borůvky...

 

 

Božský jahodový 'cheesecake'

 

Korpus dortu:

V robotu nebo mixéru se silným výkonem rozsekejte ořechy a sůl najemno. Pak přidejte odpeckované datle a opět spusťte na chvíli robot, aby se hmota promísila. Hmotu vyjměte a natlačte do kulaté formy vymazané kokosovým olejem.


Náplň:

Pár jahod si odložte zvlášť, budou potřeba na závěrečné zdobení dortu. V robotu nebo mixéru se silným výkonem rozsekejte kešu nahrubo. Přidejte agávový sirup, vodu, citrónovou šťávu a vanilku a rozmixujte najemno - špachtlí průběžně shrnujte hmotu ze stran robotu tak, aby nezůstaly žádné hrubé kousky. Když je hmota promixovaná, přidejte jahody a promixujte, až je hmota jednolitě růžová. Následně přidejte kokosový olej a opět promíchejte. Hmotu přendejte na povrch korpusu a dejte cca 4 hodiny do ledničky vychladit.

 

Jahodová omáčka:

V mixéru promixujte jahody a sirup, až se vytvoří omáčka.

 

Šlehačka:

Šlehačka se dělá skoro stejně jako náplň - v robotu nebo mixéru se silným výkonem rozsekejte kešu nahrubo. Přidejte agávový sirup, vodu, citrónovou šťávu a vanilku a rozmixujte vše najemno. K tomu následně přidejte rozpuštěný kokosový olej a opět promixujte. Přendejte do misky a nechte alespoň 2 hodiny chladit v ledničce.

Po 4 hodinách vyndejte dort z lednice, šlehačku také. Šlehačku přendejte do zdobícího sáčku a ozdobte dort. Pokud nemáte formičku na zdobení, můžete šlehačku přidat vedle dortu (třeba kleštěmi na zmrzlinu nebo jen lžící). Jahodami, které jste si odložili na začátku, teď ozdobte dort. Jahodovou omáčku přilijte k dortu. Fantastická chuť!:)

 

 

Datlovo-ořechový dort

 

Korpus dortu:

  • 2 šálky rozinek

  • 2 šálky vlašských nebo pekanových ořechů

V robotu nebo mixéru se silným výkonem rozsekejte rozinky a ořechy najemno. Rozinky musí být zcela rozsekané (nesmí v nich být cítit zrníčka). Hmotu pak vyjměte a natlačte do kulaté formy vymazané kokosovým olejem a dejte do ledničky.

 

Náplň:

  • 1 šálek datlí Medjool (bez pecek, namočených přes noc)

  • šťáva z půlky citrónu

V mixéru rozmixujte datle a citrónovou šťávu do hladka, krémovita. Hmotu poté namažte na povrch korpusu. Pokud potřebujete, aby se Vám dort lépe krájel, dejte ho na pár hodin do ledničky. Při pokojové teplotě, bude dort víc krémový. Jen "pár" ingrediencí a taková dobrota!:)

 


Kaki dort

 

Korpus dortu:

  • 2 šálky datlí Medjool (bez pecek)

  • 2 šálky vlašských ořechů nebo pekanových

  • 1/2 šálku pomerančové šťávy

V mixéru se silným výkonem rozsekejte datle a ořechy najemno a promíchejte ještě s pomerančovou šťávou. Hmotu vyjměte a natlačte do kulaté formy vymazané kokosovým olejem a dejte do ledničky.

 

Náplň:

  • 4-5 kaki (podle velikosti ovoce a formy)

  • špetka vanilky

V mixéru rozmixujte kaki do hladka a přidejte vanilku. Hmotu poté namažte na povrch korpusu. Pokud nemáte vanilku, nevadí, dort je vynikající i bez ní. Dejte dej na pár hodin do ledničky. Před podáváním jej ozdobte drcenými kakaovými boby. Vynikající!


 

Čokoládovo-pomerančový 'cheesecake'

 

Korpus dortu:

V robotu nebo mixéru se silným výkonem rozsekejte vše najemno. Řádně promixujte. Hmotu pak vyjměte a natlačte do kulaté formy vymazané kokosovým olejem a dejte ztuhnout do ledničky.

 

Náplň:

  • 1 šálek pomerančové šťávy

  • 1/4 šálku panenského kokosového oleje
  • 1 lžíce čerstvého strouhaného zázvoru

V mixéru rozmixujte nejprve kešu nahrubo. Přidejte zbývající ingredience (kromě zázvoru a pomerančové kůry) a rozmixujte najemno do krémovita. Pak přidejte zázvor a pomerančovou kůru a jen zlehka promixujte. Hmotu poté namažte na povrch korpusu a dejte ho na pár hodin do ledničky. Před podáváním jej ozdobte plátky pomeranče a kakaovými boby nebo strouhanou čokoládou z nepraženého kakaa. Fantastický!:)

 


Mangovo-banánový dort bez tuků

 

Korpus dortu:

Datle Medjool jsou šťavnaté, takže stačí je jen vypeckovat a půlky datlí natlačit rukama do kulaté formy. Korpus je hotov.

 

Náplň:

  • 4-6 zralých banánů

  • 4-6 ks zralého manga

Banány prožeňte mixérem anebo je řádně rozmačkejte. S mangem udělejte to samé. Namažte banány na povrch korpusu a nechte alespoň půl hodiny vychladit v lednici. Pak naneste mangovou vrstvu opět nechte vychladit zhruba jednu hodinu. A můžete podávat. Snadné a vynikající!

Tip: Do náplně můžete přidat ještě 1 lžíci Macy!:)

 

 

Kokosovo-citrónový 'cheesecake'

 

Korpus dortu:

V robotu nebo mixéru se silným výkonem řádně promíchejte všechny ingredience. Hmotu pak vyjměte a natlačte rukama do kulaté formy vymazané kokosovým olejem a dejte ztuhnout do ledničky.

 

Náplň:

  • 1 šálek strouhaného kokosu

  • 1 avokádo

V robotu nebo mixéru se silným výkonem řádně promíchejte všechny ingredience. Rozmixujte najemno do krémovita. Hmotu poté namažte na povrch korpusu a dejte ho na pár hodin do ledničky. Před podáváním jej ozdobte kokosem a plátky citrónu. Osvěžující!:)

 

 

Mrkvový dort s vlašskými ořechy

 

Korpus dortu:

V robotu nebo mixéru se silným výkonem nejprve nahrubo rozmixujte vlašské ořechy a datle. Pak přidejte zbytek ingrediencí vyjma mrkve a promixujte. Jako poslední přidejte ke směsi strouhanou mrkev a opět vše řádně promíchejte. Hmotu pak vyjměte a natlačte do kulaté formy vymazané kokosovým olejem a dejte ztuhnout do ledničky.

 

Náplň:

  • 1 šálek oloupaných kešu ořechů (namočené alespoň 6 hodin)

  • 1dcl mrkvové šťávy

V robotu nebo mixéru se silným výkonem řádně promíchejte všechny ingredience. Rozmixujte najemno do krémovita. Hmotu poté namažte na povrch korpusu, ozdobte vlašskými ořechy a skořicí a dejte ho na pár hodin do ledničky. Skvělý!:)

 

 

Ananasový dort s Baobabem

 

Korpus dortu:

V mixéru se silným výkonem rozsekejte mandle a datle bez pecek najemno. Hmotu pak vyjměte a natlačte rukama do vymazané a vysypané kulaté formy.

 

Náplň:

Z jedné půlky jednoho ananasu si nakrájejte kostičky a odložte. Zbývající ingredience řádně rozmixujte v robotu nebo mixéru se silným výkonem najemno. Poté vmíchejte odložené kostičky ananasu a hmotu namažte na povrch korpusu. Nechte pár hodin vychladit v lednici a můžete podávat. Snadné a vynikající!

Tip: Dort můžete ozvláštnit ananasovou omáčkou - odšťavníte ananas a šťávu necháte pár hodin odpařovat v dehydrátoru. Dort pak sladkou omáčkou polijte.

 

 

Borůvkový 'cheesecake'

 

Korpus dortu:

V robotu nebo mixéru se silným výkonem rozsekejte ořechy a sůl najemno. Pak přidejte odpeckované datle a opět spusťte na chvíli robot, aby se hmota promísila. Hmotu pak vyjměte a natlačte do kulaté formy vymazané kokosovým olejem a dejte do lednice chladit.


Náplň:

  • 3 šálky kešu ořechů (namočených přes noc)

  • 1/3 šálku agávového sirupu
  • 3 lžíce vody
  • šťáva z jednoho velkého citrónu
  • 2 šálky borůvek (cca 0,5kg) + borůvky na závěrečné zdobení dortu
  • špetka vanilky

  • 1/2 šálku rozpuštěného panenského kokosového oleje

V robotu nebo mixéru se silným výkonem rozsekejte nahrubo. Přidejte agávový sirup, vodu, citrónovou šťávu, kokosový olej a vanilku a rozmixujte vše najemno - špachtlí průběžně shrnujte hmotu ze stran robotu tak, aby nezůstaly žádné hrubé kousky. Když je hmota promixovaná, rozdělte ji na 2 porce. Jednu dávku nalijte rovnou na korpus a dejte zchladit do lednice. Do druhé přidejte borůvky a promixujte. Hmotu pak přelijte na povrch korpusu jako druhou vrstvu, jen počkejte alespoň 20 minut, aby ztuhla ta první. Dort ozdobte a nechte před podáváním cca 4 hodiny v ledničce vychladit. Hotovo!:)


NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

cena darex 11.09.2015 13:08
img img Re: cena Dita Křížková 13.09.2015 11:34
čokoládovo pomerančový cheescake Tereza 24.02.2015 13:16
img img Re: čokoládovo pomerančový cheescake Dita Křížková 25.02.2015 09:10
Hromada tuku a kalorií Marta 20.02.2015 08:02
img img Re: Hromada tuku a kalorií Dita Křížková 20.02.2015 09:16
Borůvkový cheesecake Alča 14.11.2013 16:07
img img Re: Borůvkový cheesecake Dita Křížková 15.11.2013 08:59

 

Y2MxM