Čokoládovo-pomerančový 'cheesecake'
Korpus dortu:
-
1 a 1/2 šálku strouhaného kokosu
- 1/4 šálku nepraženého kakaa
- 5 datlí Medjool
- 1 lžíce agávového sirupu
- 1 lžíce panenského kokosového oleje
- špetka Himálajské soli
V robotu nebo mixéru se silným výkonem rozsekejte vše najemno. Řádně promixujte. Hmotu pak vyjměte a natlačte do kulaté formy vymazané kokosovým olejem a dejte ztuhnout do ledničky.
Náplň:
-
2 šálky kešu ořechů bez slupky (namočených alespoň 6 hodin)
- 6 lžic agávového sirupu
- 1/2 šálku pomerančové kůry
-
1 šálek pomerančové šťávy
- 1/4 šálku panenského kokosového oleje
- 1 lžíce čerstvého strouhaného zázvoru
V mixéru rozmixujte nejprve kešu nahrubo. Přidejte zbývající ingredience (kromě zázvoru a pomerančové kůry) a rozmixujte najemno do krémovita. Pak přidejte zázvor a pomerančovou kůru a jen zlehka promixujte. Hmotu poté namažte na povrch korpusu a dejte ho na pár hodin do ledničky. Před podáváním jej ozdobte plátky pomeranče a kakaovými boby nebo strouhanou čokoládou z nepraženého kakaa. Fantastický!:)