S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "OK" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde.

Rawsuperfood Cz

 

 

Doprava nad 2500 KČ 

ZDARMA.

Možnost doručení

kurýrní společností

(GLS) nebo dopravní

společností Zásilkovna

(Packeta) s možností

doručení na Vámi

zadanou adresu,

případně na výdejní místo.

 

 

 

 


Úvod »OCHUCOVADLA BIO» Yakon sirup 330g RAW BIO


        

Yakon sirup 330g RAW BIO

Glykemický index (GI) 1

top produkt

skladem

 

Číslo produktu: LF35
:
488,00 Kč
Hlídací pes:
Hlídací pes

do košíku:
  ks  

Výjimečně nízký glykemický index (GI) 1 a karamelová chuť! Sirup z jakonu se vyrábí odpařováním šťávy vylisované a jakonových hlíz. Odpařování probíhá šetrně, při teplotě 40°C, takže nedochází k degradaci enzymů a látek přínosných pro lidské zdraví.

Jakon (Smallanthus sonchifolius) byl na území prastaré říše Inků pěstován odedávna pro své sladké, křupavé a osvěžující hlízy. I dnes je běžnou součástí stravy nejen v zemích Jižní Ameriky ale i např. v Japonsku. Jedná se o nutričně velice zajímavou rostlinu, která může obohatit i náš jídelníček a být přínosem pro naše zdraví. Hlízy jakonu jsou bohatým zdrojem fruktooligosacharidů, proto chutnají sladce. Oligosacharidy, na rozdíl od jednodušších cukrů neumí lidský organismus využít, nezvyšují tedy hladinu krevního cukru, proto je jakon vynikající potravinou pro reduční dietu i pro diabetiky. Oligosacharidy jsou významným probiotikem, aktivují bifidobakterie, potlačují hnilobné procesy a tvorbu toxinů ve střevech a napravují střevní mikroflóru. Tím dochází ke snížení cholesterolu, úpravě krevního tlaku a ke zlepšení vstřebávání vitamínů a minerálů. Obsahuje i polyfenoly, podobně jako např. červené víno. Výzkumy ukázaly, že konzumace polyfenolů je účinnou prevencí civilizačních chorob a dokonce zpomaluje i stárnutí. Jakonové hlízy jsou také zdrojem antioxidantů, draslíku, vápníku, hořčíku a mnoha dalších, pro lidské zdraví důležitých stopových prvků.

Sirup má tmavě hnědou barvu, hustou konzistenci a velmi příjemnou chuť připomínající květový med nebo karamel s lehce ovocným nádechem. V porovnání s medem má o polovinu nižší kalorickou hodnotu (100g sirupu má pouhých 150kcal) a nepřekyseluje organismus. Dá se použít všude, kde běžně používáme cukr, med nebo jiná sladidla.

Země původu: Peru

NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

Nebyl zatím přidán žádný názor. Přidejte svůj názor nebo dotaz jako první.

Y2UwMzNiM
Hlídací pes
Watch DOG


Informovat na e-mail při změně:


       když cena klesne pod

        když produkt bude na skladě


Zadejte Váš e-mail: