Moruše jsou nejen chutným sladkým ovocem, ale také velice výživnou superpotravinou. Mají vysoký obsah vitamínu C, železa, vápníku a bílkovin, jsou významným zdrojem vlákniny. Moruše jsou cenným zdrojem resveratrolu - látky s antioxidačními a antibakteriálními účinky, která chrání srdce, posiluje imunitu, odbourává stres, napomáhá vyhladovět rakovinné buňky, blokuje působení rakoviny, brání růstu nádoru a navrací rakovinové buňky do zdravého stavu. Obsahují také moranolin, jež zpomaluje vstřebávání sacharidů a napomáhá tak udržovat stabilní hladinu glukózy. Také brání předčasnému šedivění vlasů a upravují chudokrevnost. V tradiční čínské medicíně se moruše využívají jako krevní tonikum.
Jsou perfektní součástí müsli, sušeného ovoce a oříšků i dezertů. Velice chutným a zdravým pamlskem, který si můžete snadno připravit, jsou kuličky z moruše. Stačí moruše jednoduše rozemlít v mixéru, přidat ořechové máslo (např. v RAW BIO kvalitě, jež naleznete v kategorii "MÁSLA a KRÉMY RAW BIO") a dle chuti dosladit (např. kokosovým cukrem BIO, který naleznete v kategorii "OCHUCOVADLA RAW BIO"). Mňam! :)