Je známé, že probiotika a prebiotika výrazně napomáhají trávení a posilují imunitní systém. Tento jogurtový prášek obsahuje živé, aktivní kultury La-5® a BB-12® a miliony probiotických bakterií Lactobacillusacidophilus a Bifidokultury, a také prebiotickou vlákninu inulin. Je čistě přírodní, vyráběný z rostliny agáve z ekologického pěstování. Je bez umělých přídavků a chuťových látek.
Tento startér můžete můžete použít pro domácí výrobu jogurtů (z kravského i rostlinného mléka) či přidat do ořechových sýrů, pro rychlou fermentaci. A proč si dělat domácí jogurt? :) Čerstvě vyrobený jogurt chutná nesrovnatelně lépe než kupovaný a protože je čerstvý, tím aktivnější jsou bifido kultury.
Složení balení: 3 sáčky pro výrobu jogurtu - 1 sáček vystačí na 1 litr jogurtu krémové konzistence. Důležité plus tohoto produktu - jogurtovou kulturu lze použít až 4x (pokaždé se odebere z připraveného jogurtu a vmíchá do nové várky mléka), takže tento balíček je dostačující pro 15 litrů jogurtu! Jogurt lze úspěšně vyrobit z kokosových ořechů (maso+voda), kešu, para a mandlového mléka. Takto připravený jogurt vydrží až 7 dnů beze změny v chladničce. Recepty na rostlinná mléka naleznete zde. Samotný prášek lze přidat i do ranních kaší, ovesných vloček, müsli...
Můj tip: jogurt dělám tak, že v létě je nechávám zrát normálně na lince (je teplo), v zimě pak - nemám jogurtovač - je "upeču" v el. troubě. Dám teplotu na příjemné teplo a nechám troubu běžet. :) Při teplotě 37-42 stupňů je doba zrání 12-14 hodin. Jogurt vydrží v lednici až 7 dní.
Složení: Maltodextrin*, Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii subsp. Bulgaricus. (* = BIO)
Tip: Jogurt lze připravit i s přídavkém mořské řasy Irský mech, který je velmi bohatý na minerály, jód a kolagen - díky němu získá jogurt velmi pěknou krémovou texturu. Postup: 20 g Irského mechu namočte a nechte alespoň po dobu dvou hodin louhovat (klidně přes noc). Poté řasu řádně properte pod tekoucí vodou a nechte okapat. Následně rozmixujte řasy v mixéru společně s rostlinným mlékem. A je hotovo! Pokud chcete jogurt ochutit, můžete přimixovat vypeckované datle, xylitol, kokosový cukr a vmíchat řádně jogurtové kultury. Doba zrání jogurtu: 12-14 hod.
Průměrné nutriční hodnoty na 100g: kalorická hodnota 504kJ/120kcal, bílkoviny 0,01g, sacharidy 24g, z toho cukr 10g, tuky 0g, vláknina 85g, sůl 0g.
Obsah: 3 sáčky po 5g (celkem 15 litrů jogurtu)
Bez lepku a GMO!